Design & Bouw

FRANCE – LE COUDRAY – LE PRACTICE – Driving Range met 2 Greens

In het "Parc du Coudray", een Mercure Hotel van de groep ACCOR, in Le Coudray Montceaux (ten zuiden van Parijs) wordt samen met Benoit Estrade, PGA Pro, het nieuwe golf trainingcentrum "LE PRACTICE" gebouwd.

Het totale complex op een oppervlakte van 2ha. bestaat uit een Driving Range van 180x70m met 16 afslagplaat-sen (8 open en 8 overdekt) - 2 Putting Greens voor 320m² en een Pitching Green (met "pot"bunker van 40m²) voor 350m². Een speciale "lengte" putting green voor afstandputting ontworpen door Benoit Estrade en een "chipping parcours" De Driving Range werd voorzien van 6 grote ronde Targets in kunstgras en aan de Pitching Green werden kleine 9 afslagplaatsen gebouwd op verschillende afstanden.

De realisatie zal klaar zijn voor eind november en de officiële opening voorzien midden december 2011. Alle grondwerken en de aanleg van alle natuurgras partijen van dit projet werden uitgevoerd door de firma Pinson Paysage, Groep Atalyan.
 • FRANCE – VERTUS – Driving Range met 3 Holes

  In de gemeente VERTUS, in Champagne en op 25km van Reims, wordt volgend jaar een nieuwe golfschool gebouwd, nml GOLF DU CHARDONNAY. Een initiatief van de familie Doyard met als drijvende kracht Pascal Doyard.

  Het terrein van 4 ha ligt volledig tussen de wijngaarden en het parcours werd ook hiermede verweven. De plannen werden getekend door Diamond Golf - Dimitri van Hauwaert. Het totale project omvat een Driving Range van 180x70m voorzien van 3 grote Target Greens, 18 open afslagplaatsen, een Chipping Green van 400m², een Pitching Green van 230m², een Putting Green van 330m² en verder 3 holes met 6 afslagplaatsen - afstanden tussen 85 en 160meter lengte - en greens van 250m². Tussen de verschillende holes is een waterpartij verweven.

  Om onze aanwezigheid in de Champagnestreek te benadrukken, zijn 2 van de 6 afslagplaatsen op een verhoogd mobiel platform voorzien tussen de Champagne wijngaarden - uniek uitzicht over de wijnvelden.De grondwerken voor de onderbouw van de kunstgras greens alsmede de aanleg van het natuurgras voor Fairway en Rough, worden uitgevoerd door de firma ISS uit Reims.
 • Troyes - Plan 9 holes Pitch & Putt met Trainingscentrum

  Op een oppervlakte van 5,9ha is een driving range met lengte 240m, 9 holes Pich en Putt met totale lengte van 720m. Verder is er een trainingscentrum met 3 greens en 3 bunkers met daar rond 9 afslagplaatsen. Alle greens, teeboxen, afslagmatten en teematten zijn in kunstgras.

  Architect is Jean Claude Cornillot die onder andere tekende voor Golf d'Arras, Golf de Lille, Golf de Morgan en de vernieuwingen op Golf de Hardelot.

 • Drongen - Golfschool Gent

  In Drongen bij Gent is de bestaande Golfschool uitgebreid met een Academis Course van 6 holes, voor een totale lengte van 700m. De plannen werden getekend door Architect Dimitri Van Hauwaert en de grondwerken afgewerkt door Jurgen Putman. Alle greens, met border, zijn in kunstgras alsmede alle teeboxen (4,5m x 6m).